welzijn en veiligheid
Interventieteam bij crisis/ stoppen van onveilige situaties
Bij Lyla Coaching staat ons interventieteam klaar om snel in te grijpen bij onveilige situaties binnen gezinnen of de directe omgeving. Onze prioriteit is het waarborgen van een veilige leefomgeving, met specifieke aandacht voor het welzijn en de veiligheid van kinderen en jongeren.
Wanneer er sprake is van een onveilige situatie, bieden we intensieve, kortdurende ondersteuning om direct stabiliteit te brengen. Dit kan een cruciale stap zijn om de veiligheid te herstellen en verdere escalatie te voorkomen. Onze interventies zijn erop gericht om snel inzicht te krijgen in de problemen en de nodige acties in te zetten die de veiligheid direct verbeteren.
Daarnaast bieden we overbruggingshulp wanneer er gewacht moet worden op andere hulpverlening en/ of zorg. Door snel en intensief te handelen, stabiliseren we de situatie en bereiden we het gezin voor op verdere ondersteuning, indien nodig.
Onze aanpak biedt niet alleen directe stabiliteit maar geeft ook opvoeders en jongeren concrete handvatten om bij te dragen aan een veilige, stabiele omgeving. We werken samen met opvoeders, jongeren en andere betrokkenen om tot een duurzame oplossing te komen, zodat de ingezette hulp effect heeft op de lange termijn.

Stappen van ons crisisinterventieproces
1. Signalering en melding
We ontvangen een melding van een onveilige situatie en brengen de risico en beschermende factoren in kaart. Dit gebeurt snel en zorgvuldig om direct de juiste vervolgstappen te kunnen bepalen.
2. Intake en beoordeling
Ons team voert een intakegesprek met alle betrokkenen om de aard van de crisis te begrijpen. Samen kijken we naar de context en de behoeften, zodat de interventie gericht en effectief kan zijn.
3. Veiligheidsanalyse en veiligheidsplan
Op basis van de analyse en drie kernvragen stellen we doelen op die haalbaar, specifiek en afgestemd zijn op de situatie van het gezin. Het plan bevat duidelijke afspraken, verantwoordelijkheden en acties voor alle betrokkenen.
4. Stabilisatie-interventies
We starten direct met interventies die bijdragen aan het herstel van de veiligheid. Dit kan bijvoorbeeld intensieve begeleiding of coaching zijn voor zowel het kind als de opvoeders, zodat een veilige situatie wordt gewaarborgd.
5. Overbrugging en voorbereiding op vervolgzorg
Wanneer langdurige of specialistische hulpverlening nodig is, bieden we tijdelijke ondersteuning om de situatie stabiel te houden. Dit geeft ruimte en tijd om door te verwijzen naar verdere hulpverlening.
6. Evaluatie en nazorg
Na de interventie evalueren we de situatie en zorgen we voor eventuele nazorg, zodat er een duurzaam herstel van veiligheid plaatsvindt.
Onze aanpak
Met ons interventieteam bij crisis zetten we ons in om direct en doeltreffend op te treden, zodat gezinnen snel stappen kunnen zetten richting een stabiele en veilige toekomst.
113 Zelfmoordpreventie
Wat te doen bij zorgen over suïcidaliteit of een crisis
Bij zorgen over suïcidaliteit: Bij acute zorgen over suïcidaliteit kun je contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie via het gratis nummer 0800-0113 of via de chat op 113.nl.

huiselijk geweld
Buiten kantoortijden voor kinderen, jongeren en gezinnen
Bij (vermoeden van) huiselijk geweld of kindermishandeling: Bel Veilig Thuis via 0800-2000. Dit nummer is gratis en dag en nacht bereikbaar. Meer informatie is te vinden op de website van Veilig Thuis.
In geval van een crisis: Neem contact op met de Huisartsenpost in jouw regio voor directe ondersteuning.